Lewandowski waarschuwt met name Haaland: 'Ik ben er ook nog'

19 oktober 2022 om 09:00
Laatste update: 19 oktober 2022 om 09:07

Robert Lewandowski won afgelopen maandag de Gerd Müller Trophy voor de beste doelpuntenmaker van het seizoen 2021/2022. De Pool scoorde voor club en land maar liefst 57 keer in 56 wedstrijden. Hij is trots op de prijs en waarschuwt de jongere generatie spitsen.

Lewandowski vindt het mooi te benoemen dat de naam van de trofee hem ook veel doet. "Ik ben zeer blij en trots, niet alleen met de winst maar ook vanwege de naam van de trofee. Gerd was een grote inspiratiebron voor mij. Ik wilde zijn record breken en dat was altijd een enorme uitdaging." Het lukte: met 41 doelpunten voor Bayern München maakte hij er net één meer dan Müller, die in augustus 2021 overleed. "Het was heel emotioneel, want ik dacht niet dat het mogelijk was om dat record te verbreken. Alles dat ik deed was voor hem", aldus Lewa op het gala.

Ondanks zijn 34-jarige leeftijd wil de Barcelona-ster duidelijk maken dat hij er nog steeds is, en dan met name richting Erling Haaland. "Ik weet dat de nieuwe generatie eraan komt, maar ik ben er ook nog. Ik heb vanaf het begin gezien dat er in dit Barcelona veel potentie zit en dat ik hier veel doelpunten kon maken."