Lovende kritieken voor Brobbey: 'Dan moet je hem ook tegen Liverpool opstellen'

23 oktober 2022 om 23:21

Brian Brobbey moet hoe dan ook in de basis staan tegen Liverpool, stelt Kees Kwakman. De Ajax-spits maakt een ijzersterke indruk en was ook dit weekend van grote waarde voor het elftal van trainer Alfred Schreuder.

Brobbey was twee keer trefzeker in de met 1-4 gewonnen wedstrijd tegen RKC Waalwijk. Kwakman vindt dat de sterke spits aanstaande woensdag aan de aftrap moet verschijnen tegen Liverpool. "Natuurlijk, waarom niet?", begint Kwakman bij ESPN. "Hij heeft in de Eredivisie een paar keer gespeeld en hij is volgens mij fitter, al kreeg hij nog wel kramp. Hij houdt het wel al langer vol, dus dan moet je hem ook tegen Liverpool opstellen."

"Het leuke is dat hij als aanspeelpunt kan fungeren én hij is in de diepte gevaarlijk", vervolgt Kwakman. "Dat zie je niet vaak bij een spits. Daarin is hij uniek. En hij wil gewoon doelpunten maken." Woensdagavond neemt Ajax het in de Johan Cruijff Arena op tegen Liverpool. De vraag is of Schreuder kiest voor Brobbey in de punt van de aanval. In de laatste Champions League-wedstrijden kreeg Mohammed Kudus de voorkeur.