Van Dijk: 'We zijn één van de grootste clubs ter wereld en dat gaan we laten zien'

25 oktober 2022 om 23:33

Virgil van Dijk kijkt met veel vertrouwen uit naar de kraker tussen Liverpool en Ajax. De Oranje-captain is ervan overtuigd dat zijn ploeg woensdagavond een goede prestatie gaat leveren.

Het scenario is bekend: Ajax moet winnen van Liverpool om zicht te houden op overwintering in de Champions League. Mochten The Reds een resultaat boeken in de Johan Cruijff Arena, zijn zij verzekerd van een plek in de achtste finale. "Wij zijn hier niet gekomen om te verdedigen of om op een gelijkspel te spelen", vertelt Van Dijk op de persconferentie. "Wij zijn één van de grootste teams en clubs ter wereld en dat gaan we woensdag laten zien in Amsterdam."

Van Dijk is vol vertrouwen, maar onderschat de Amsterdammers niet. "Ajax is een fantastische club. Historisch gezien en op spelgebied zijn ze geweldig, maar zij zitten ook niet in hun beste vorm ooit op dit moment. Ik weet ook hoe het er hier aan toe kan gaan op een Champions League-avond. Dat is iets waar wij voorbereid op zijn en die intensiteit moeten wij minimaal evenaren."