Van Nistelrooij: 'We gaan goed kijken welke spelers toe zijn aan rust'

2 november 2022 om 19:53

Ruud van Nistelrooij gaat met het oog op Ajax-uit een aantal spelers rust gunnen tegen Bodø/Glimt. Dat meldt de oefenmeester van PSV op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel.

Van Nistelrooij benadrukt dat het treffen met de Noren wel een belangrijke wedstrijd is voor de Eindhovenaren. "Elke dag, elke wedstrijd moeten we bezig zijn met die ontwikkeling", zegt de voormalig topspits, opgetekend door het Eindhovens Dagblad. "Natuurlijk kunnen we bij winst tegen Bodø ook nog groepswinnaar worden, dat weten we, maar daar is geen klein wonder voor nodig. Een groot wonder vooral, maar die zijn er in voetbal soms."

De trainer van PSV is van plan om een aantal spelers rust te gunnen. "We kijken wel goed wie er fit is en klachten heeft. Spelers met pijntjes hebben we thuisgelaten, maar hier is iedereen inzetbaar. We gaan goed kijken welke spelers toe zijn aan rust en welke spelers zich aandienen voor speelminuten", aldus Van Nistelrooij. "Dat kunnen ook de jonge jongens zijn. Ze hebben een kans gekregen om mee te gaan naar een Europese uitwedstrijd en zien nu hoe alles eraan toe gaat bij het eerste team. Tegelijkertijd zijn ze ook gewoon inzetbaar."