''Voorzichtige' Memphis verdacht van 'tijdrekken' tijdens revalidatie bij Barça'

3 november 2022 om 14:51

Memphis Depay zit langer in de lappenmand dan dat men van tevoren dacht bij FC Barcelona. Het Spaanse AS meldt dat er sceptisch wordt gekeken naar de situatie.

Memphis wordt ervan verdacht langer over zijn revalidatie te doen met het oog op het WK. De aanvaller kwam sinds 22 september, toen hij met Oranje tegen Polen speelde, niet meer in actie. Destijds werd gedacht aan vijf weken herstel, maar inmiddels is de zesde week al voorbij. Anderhalve week terug werd de Depay al terug verwacht, maar de duels met Athletic Bilbao, Bayern München, Valencia CF en Viktoria Plzen moest de Oranje-spits dus allemaal aan zich voorbij laten gaan.

In Spanje denkt men dat Memphis aan het 'tijdrekken' is. De Catalanen komen nog maar twee keer in actie tegen Almería en Osasuna, maar bij Barcelona rekenen ze al niet meer op het meedoen van Memphis. Het WK in Qatar begint voor Oranje op 21 november 2022. Dan neemt het Nederlands elftal het op tegen Senegal. Memphis is bang dat een overhaast rentree hem het WK kan kosten, waardoor hij uiterst voorzichtig is. Het enige nadeel is dat de aanvaller met een gebrek aan wedstrijdritme bij Oranje aan zal komen.

Eerder liet Dick Advocaat ook al weten zich niet zorgen te maken. De voormalig bondscoach dacht immers dat Memphis rustig aan doet, omdat hij weet dat het WK eraan zit te komen.