Analisten zien 'apathisch' Ajax en 'geduldig' PSV: 'Zij stralen zekerheid uit'

6 november 2022 om 17:46
Laatste update: 6 november 2022 om 20:12

Het is rust bij de topper tussen Ajax en PSV. De Eindhovenaren leiden met 0-1 dankzij een intikker van Luuk de Jong. De analisten van ESPN zien de ploeg van Alfred Schreuder apathisch voor de dag komen en zijn onder de indruk van het geduld van PSV. 

Arnold Bruggink ziet een 'tactische wedstrijd'. "Het is voetbaltechnisch niet heel goed. Ajax vindt het lastig om Simons op te vangen", analyseert de oud-voetballer bij ESPN. Collega Kenneth Perez is kritischer op het spel van de Amsterdammers. "Ajax is apathisch en afwachtend."

Volgens de Deense oud-speler van zowel Ajax als PSV was de tegentreffer van De Jong volkomen onnodig. "Het geduld bij Ajax raakt bij de 0-1 op. Het is een schitterende goal. Ze zijn een minuut aan de bal en bewaren het geduld."

"Ajax heeft iets meer doelpogingen, maar PSV heeft een zekere uitstraling", vult Marciano Vink aan. "Tadic moet achter Mwene aan en is links in de zone aan het voetballen. Het staat niet goed bij Ajax. De goal is symptomatisch voor het verhaal van het eerst helft. Ajax kreeg wel drie kansen achter elkaar. Je hebt zo veel aanvallend ingestelde spelers, dan mag je beter voetbal verwachten."