Kritiek op 'sneu' Ajax: 'Je kunt alleen maar winnen als je ook kunt verliezen'

6 november 2022 om 18:59
Laatste update: 6 november 2022 om 20:00

Kenneth Perez maakt Ajax met de grond gelijk na de verliesbeurt tegen PSV. Volgens de Deense analist markeert de nederlaag tegen de Eindhovenaren een einde van een extreem succesvolle periode.

Ajax ging zondag met 1-2 ten onder tegen PSV en leed daardoor voor de zevende keer dit seizoen een nederlaag. Ter vergelijking: in de afgelopen twee seizoenen was dit het totaal aantal verliespartijen voor de Amsterdammers. Direct na het laatste fluitsignaal vlogen de Ajax- en PSV-spelers elkaar in de haren. "Het is sneu", oordeelt Arnold Bruggink bij ESPN. "Je kunt alleen maar winnen, als je ook goed kunt verliezen."

"Je kunt wel zien dat het bij Ajax alleen maar eilandjes zijn en de spelers allemaal maar iets doen", zegt Perez. "Ze proberen het wel, maar dit is de nieuwe realiteit. Ze hebben een mindere trainer, een mindere selectie: een Europa League-team. het is niet makkelijk als je succesvol bent geweest en je hebt mogen ruiken aan het grote werk in de Champions League."

Perez denkt dan ook dat er inmiddels definitief een einde is gekomen aan de succesvolle periode die Ajax doormaakte onder Erik ten Hag. "In de Champions league doe je niet meer mee, en de competitie is lastiger. Het is de nieuwe realiteit. Na twee, drie geweldige jaren is het gewoon wat minder", concludeert hij.