Noppert blij verrast met WK-uitnodiging: 'De wonderen zijn de wereld nog niet uit'

11 november 2022 om 14:20

Voor Andries Noppert zal het momenteel aanvoelen alsof hij in een film is beland. De doelman van sc Heerenveen kreeg het heuglijke nieuws ter oren dat hij één van de drie keepers is die het Nederlands elftal mag gaan vertegenwoordigen in Qatar.

"Dit is mooi man. Ik heb het net gehoord. Dit is bizar", aldus Noppert tegenover Omroep Fryslan. Noppert kreeg het nieuws van de teammanager van de Friezen te horen. "Als je mijn hele carrière bekijkt en dat dan dit dan gebeurt. Dan is dit wel 'de kers op de taart'."

Eerder op de ochtend lekte uit dat Jasper Cillessen geen WK-ganger is, iets wat Noppert nog niet wist toen hij de camera’s onder zijn neus kreeg op het trainingsveld. "Maar dan weet je het nog niet. Het kan in je voordeel werken, maar ik wist ook niet wat de coach wilde. Drie of vier keepers. Dus ik wilde niet te vroeg juichen."

Noppert had stiekem wel verwacht dat Van Gaal een verrassende keuze zou maken, maar dat die op hem zo vallen. "Meneer Van Gaal zou meneer Van Gaal niet zijn als er geen verrassing bij zou zitten", aldus de goalie, die stiekem mag hopen op een basisplaats. "De kans wordt met drie keepers wel groter. De wonderen zijn de wereld nog niet uit."