Gretige Dumfries gaat voor WK-titel: 'Maken een kans en willen dat laten zien'

16 november 2022 om 21:05

Denzel Dumfries kijkt met veel vertrouwen uit naar het WK in Qatar. De rechtervleugelverdediger van Oranje moest in zijn laatste duel voor Internazionale noodgedwongen het veld verlaten met een blessure, maar kan gewoon starten in de eerste groepswedstrijd tegen Senegal.

Dumfries verscheen woensdag topfit op het trainingsveld in Doha. "Ik heb zelf ook niet lang in de zenuwen gezeten. Tegen Atalanta voelde ik de spier boven mijn knie en de pijn verdween maar niet. Het was ook niet meer mogelijk om pijnstillers te nemen en dus moest ik eruit. Maar ik ken mijn lichaam na al die jaren wel en wist eigenlijk wel dat de wedstrijd tegen Senegal nooit in gevaar was", vertelt de Oranje-verdediger tegenover het Algemeen Dagblad.

De voormalig rechtervleugelverdediger van onder meer sc Heerenveen en PSV geeft aan dat hij deze week wel moest schakelen. "Zondag was het nog Atalanta-uit om half één en ik kan je vertellen dat je aan de bak kan hoor. Dan is iedereen tot de laatste seconde, al was ik er al uit, geconcentreerd", aldus Dumfries. "Pas toen we in de kleedkamer zaten, kwam het besef. We hadden gewonnen en we moesten het vliegtuig in naar de nationale elftallen. Een eindtoernooi, een WK, dat betekent een mooie tijd. Het hoogst haalbare. Ik vind het echt een eer om hier te zijn."

"Over ruim een maand kun je dus met de wereldbeker in je handen staan", vervolgt Dumfries. "Dan is het toernooi alweer voorbij. Natuurlijk is dat heel gek. Nou, niet dat we met de wereldbeker in onze handen staan hoor, dat zeker niet, maar wel dat het zo snel gaat in toch wel een vreemd seizoen. Onze bondscoach is naar buiten toe volgens mij heel erg duidelijk geweest over onze kansen. Wij maken een kans en dat willen we hier laten zien."