Moura haalt Ajax-herinneringen naar boven: 'Hopelijk dit keer een beter resultaat'

15 december 2021 om 16:49

Lucas Moura snapt dat hij de Ajax-aanhang in 2019 groot leed heeft bezorgd. De Tottenham Hotspur-aanvaller tekende voor een hattrick in de halve finale van de Champions League, waardoor zijn ploeg ten koste van Ajax naar de finale ging.

Dat Tottenham Hotspur van een 2-0 achterstand terugkwam, vindt Moura nog altijd razendknap. "Het team van Ajax was zonder twijfel echt heel sterk", zegt hij in gesprek met ELF Voetbal. "Een team vol goede spelers, van wie twee eruit sprongen: Dusan Tadic en Hakim Ziyech. Twee grote spelers. Jongens van wie het publiek iets bijzonders verwacht wanneer ze aan de bal komen."

Waar Ajax er destijds niet in slaagde om de finale te bereiken, gunt Moura de regerend landskampioen van Nederland dit seizoen meer geluk. "Ajax is een grote club met grote spelers, dus ik twijfel er niet aan dat ze snel opnieuw zullen deelnemen aan de halve finale van de Champions League. Hopelijk dan met een beter resultaat. Dat gun ik ze van harte."

Zijn winnende goal in de slotfase van de Champions League-campagne in 2018/2019 staat Moura nog goed bij, al weet hij ook nog hoe de Ajax-supporters in het stadion na afloop van het duel reageerden. "Ik merkte en weet dus dat de supporters van Ajax supertrots waren op hun team. Dat is ook terecht. Ajax is een fantastische club, ook vanwege de campagne die ze dat seizoen draaiden."