Schmidt springt op de bres voor Götze: 'Hij bereidt wel de eerste goal voor'

16 december 2021 om 11:19

Mario Götze liet het tegen Fortuna Sittard na om de score voor rust te verdubbelen. De Duitse spelmaker stond een aantal keer in scoringspositie, al leek hij dat zelf niet helemaal te beseffen. Roger Schmidt is niet verbaasd.

"Het is een beetje de stijl van Mario om altijd naar beter gepositioneerde spelers te kijken en om te zien of een ander er beter voorstaat dan hij", zegt de PSV-trainer tegen het Eindhovens Dagblad. "Hij bereidt de eerste goal vandaag (woensdag, red.) wel heel goed voor. We hebben wat energie kunnen besparen door speeltijd te verdelen en ook Mario na een helft te wisselen. Het was belangrijk om geen blessures op te lopen en dat is gelukt."

Götze werd er bij rust afgehaald voor Armindo Bruma. Het was een bewuste keuze van Schmidt. "Heel makkelijk gaat het nu allemaal niet, omdat we een pak wedstrijden hebben tot de kerst en omdat we vanavond speelden tegen een tegenstander die niks te verliezen heeft." Dankzij twee treffers van Ritsu Doan zit PSV in de koker voor de derde ronde van de KNVB Beker.