'Europese clubs geïnteresseerd in Ajax-talent van het jaar met aflopend contract'

Charlie Setford staat in de belangstelling van verschillende Europese topclubs
22 december 2022 om 17:59

Ajax zal zijn schild moeten pakken om Charlie Setford binnen de club te houden. De achttienjarige goalie staat in de belangstelling van onder meer Tottenham Hotspur en Borussia Dortmund, meldt The Daily Mail donderdag.

Setford staat er goed op bij Ajax. Dat werd duidelijk toen hij in juni nog de Abdelhak Nouri Tofee – de prijs voor het talent van het jaar – kreeg toegewezen. Ondanks zijn talentenstatus beschikt de jongen doelman over een aflopend contract, wat het voor hem mogelijk maakt in januari met andere clubs te praten. Dat lijkt nu ook te gebeuren, zo weet de Engelse tabloid.

Onder meer Spurs en Dortmund zouden hun pijlen hebben gericht op het Amsterdamse groeibriljant. Daarnaast zouden ook Everton, AS Roma en Southampton in de bosjes liggen. Mocht Setford daadwerkelijk vertrekken, dan zou dat slecht nieuws zijn voor de landskampioen. De doelman is normaal gesproken eerste doelman bij Jong Ajax.

Ondanks zijn pas achttien jaar heeft Setford er al een hele periode op zitten op De Toekomst. De jongeling was zeven toen hij werd gescout door Ajax.