'Blind doorstaat 'langer dan normale' medische keuring en krijgt basissalaris'

'Blind ontvangt laag basissalaris bij Bayern'
5 januari 2023 om 17:46

Daley Blind heeft het eerste deel van de medische keuring donderdag doorstaan, meldt BILD. De Duitse boulevardkrant schrijft tevens dat Blind een zeer laag basissalaris ontvangt, maar dat meerdere prestatiebonussen zijn opgenomen in het contract. 

Blind arriveerde donderdag in München om de medische keuring af te leggen en was daar bijna drie uur mee zoet. Dat zal naar alle waarschijnlijkheid te maken hebben met het hartkastje waar Blind mee speelt. In december 2019 zakte Blind naar de grond tijdens het duel met Valencia en sindsdien speelt Blind met het ICD-kastje. 

De keuring werd succesvol afgerond en daarmee kan de deal binnenkort officieel worden gemaakt. Blind ontvangt in Duitsland een basissalaris, maar dat kan flink stijgen bij bepaalde prestaties. BILD gaat niet in op de soort prestaties en noemt ook geen getallen. Bayern kwam eind december voor het eerst in contact met Blind en daarna zijn de onderhandelingen snel verlopen. Blind moet fungeren als vervanger van de zwaargeblesseerde Lucas Hernández.