Twijfels over transfer Blind naar Bayern: 'Kans op speeltijd in topduels is nihil'

Twijfels over transfer Blind naar Bayern: 'Kans op speeltijd in topduels is nihil'
6 januari 2023 om 09:47

Bayern München maakte donderdagavond de komst van Daley Blind wereldkundig. Marciano Vink betwijfelt of transfervrij bij Ajax vertrokken verdediger bij Der Rekordmeister veel aan spelen toe zal komen.

"De kans dat hij als linksback gaat spelen in de Champions League of in grote wedstrijden acht ik echt nihil", aldus Vink bij Voetbalpraat van ESPN. "Dit is een prachtige kans en ik begrijp dat hij liever daar op de bank zit en traint, maar ik ben wel benieuwd hoe dat op de training gaat met Coman en dat soort spelers met de nodige snelheid."

Vink heeft wel begrip voor de keuze van Blind. "Het is een heel mooie club, een mooi avontuur en natuurlijk weer het buitenland. Je krijgt zo'n kans en ik denk dat ik hem ook had gepakt. Maar als je op een gegeven moment alleen maar traint en Davies speelt de sterren van de hemel... Dan komen er leuke wedstrijden aan en zit je alleen maar op de bank. Op een gegeven moment wil je spelen, daarvoor ben je voetballer geworden. Of het nou het einde van je carrière is of niet."