Eén schot op doel, twee goals: matige Klassieker valt de kant op van Ajax

19 december 2021 om 19:10
Laatste update: 19 december 2021 om 19:11

De Klassieker is een prooi geworden voor Ajax. Een feest om naar te kijken was het niet, maar uiteindelijk stond er door een eigen doelpunt van Marcos Senesi en een benutte penalty van Dusan Tadic een 0-2 einstand op het scorebord.

De verwachting voor de wedstrijd waren torenhoog, maar eigenlijk werden die geen moment waargemaakt. Scheidsrechter Dennis Higler strooide in de eerste helft met kaarten, waardoor de wedstrijd telkens stil kwam te liggen. Gevaar voor beide doelen zagen we nauwelijks. Het uitvallen van Lisandro Martínez met hamstringklachten was al snel een flinke tegenvaller voor Ajax. Hij werd vervangen door Nicolás Tagliafico.

Vlak voor rust werkte Remko Pasveer zich even in de problemen, maar het liep goed af voor de Ajax-doelman. Voor de rust zagen we alsnog een doelpunt: Senesi werkte de eigen bal in eigen doel na een goede voorzet van Tadic. Steven Berghuis was vlak daarvoor belangrijk met de voorbereidende pass op Tadic.

In het tweede bedrijf was Feyenoord de sterkste ploeg, maar de Rotterdammers wisten nauwelijks gevaarlijk te worden voor het doel van Ajax. Invaller Reiss Nelson werd gevaarlijk, maar een doelpunt leverde het niet op. Feyenoord wilde een strafschop na een vermeende handsbal van Perr Schuurs, maar Higler wilde er niet aan.

Arne Slot bracht zo'n twintig minuten voor tijd Cyriel Dessers in het veld. De schoot de bal al snel tegen de touwen, maar dat deed hij vanuit buitenspelpositie. Niet veel later besliste Ajax de wedstrijd. Nelson maakte een oliedomme overtreding op Devyne Rensch in zijn eigen strafschopgebied en de bal ging op de stip. Tadic bleef kalm en zorgde voor de 0-2.

Door de persoonlijke fouten aan de kant van Feyenoord wist Ajax de Klassieker te winnen. Hierdoor blijft de titelstrijd in de Eredivisie ongekend spannend.