PSV springt weer over Ajax heen na overtuigende overwinning op bezoek bij RKC

19 december 2021 om 19:24

PSV heeft de koppositie in de Eredivisie weer overgenomen van Ajax na een simpele 1-4 overwinning op bezoek bij RKC Waalwijk. Yorbe Vertessen (2x), Phillipp Mwene en Cody Gakpo zorgden voor de PSV-goals, Jens Odgaard deed in de slotfase nog wat terug.

Meteen vanaf het eerste fluitsignaal nam PSV het heft in handen in Waalwijk. RKC kwam nauwelijks van de eigen helft af, maar de gasten uit Eindhoven vergaten zichzelf lang te belonen met een treffer. Het leek van kwaad tot erger te gaan voor PSV, dat Ritsu Doan (hoofd) en Armindo Bruma (hamstring) uit zag vallen met blessures.

De treffer kwam er alsnog voor PSV, na 34 minuten spelen. Invaller Vertessen schoot de bal op zeer knappe wijze achter Etienne Vaessen, die kansloos was. Het was het startsein voor PSV om op zoek te gaan naar de 0-2. Mario Götze dacht die nog voor rust te maken, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel.

Na de theepauze was het wél snel raak voor PSV. Gakpo mocht aanleggen vanaf de penaltystip na een overtreding van Melle Meulensteen. De PSV-aanvoerder twijfelde niet en schoot de 0-2 binnen. Hierna ging het snel voor PSV. Mwene maakte op prachtige wijze de 0-3, bijna vanaf de achterlijn. Vertessen gooide de wedstrijd in het slot met zijn tweede: 0-4. 

RKC deed nog wat terug via Odgaard, maar daar bleef het bij in Waalwijk. Door de overwinning neemt PSV de koppositie in de Eredivisie weer over van Ajax. De Eindhovenaren staan eerste met 40 punten uit 17 wedstrijden, Ajax volgt op één punt. Nummer drie Feyenoord staat op 36 punten.