Driessen adviseert PSV en Schmidt: 'PSV moet juist nu investeren in kwaliteit'

20 december 2021 om 09:23

Valentijn Driessen tipt PSV en Roger Schmidt om tijdens de winterse transferperiode wél actief te zoeken naar versterkinge. De PSV-trainer liet dit weekend weten geen versterkingen te zoeken.

Eerder dit seizoen kampte PSV al met een ware blessuregolf en tegen RKC Waalwijk zag Schmidt Armindo Bruma en Ritsu Doan geblesseerd uitvallen. Met de Afrika Cup op komst missen de Eindhovenaren sterkhouder Ibrahim Sangaré ook minimaal drie wedstrijden. Toch ziet de Duitse oefenmeester geen noodzaak om nieuwe spelers te halen. Driessen vindt dat Schmidt 'zijn huidige spelersmateriaal overschat'. 

'PSV zou juist nu moeten investeren in extra kwaliteit, zoals Ajax zich een jaar geleden verzekerde van de landstitel met de tussentijdse komst van Sébastien Haller', stelt de chef voetbal van De Telegraaf in zijn column. Dat de clubleiding in Eindhoven zich niet wil roeren op de transfermarkt, heeft volgens Driessen niets te maken met de financiële kant van het verhaal.

'PSV heeft enkele potjes waaruit versterkingen gefinancierd kunnen worden. Hoewel alle seinen op groen staan in Eindhoven, ziet trainer Roger Schmidt de noodzaak niet, terwijl hij eerder nog om versterkingen vroeg', besluit de columnist. De Eindhovenaren spelen donderdag tegen Go Ahead Eagles de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar. Bij een zege kroont PSV zich tot winterkampioen.