Tadic gefrustreerd over verspeelde punten: "Eigenlijk is dat een wiskundig wonder"

21 december 2021 om 10:10
Laatste update: 21 december 2021 om 10:21

Dusan Tadic is gefrustreerd door de vele punten die Ajax heeft laten liggen in de eerste seizoenshelft. De 33-jarige Serviër vindt dat zijn ploeg het aan zichzelf te wijten heeft en erkent dat er soms gemakzucht in de ploeg sluipt. 

Ajax heeft dit seizoen vaak punten verspeeld tegen de kleinere ploegen, wat voor frustratie zorgt bij Tadic. "Dat het zo spannend is, is gewoon onze eigen schuld", zegt de Ajax-aanvoeder in het kerstinterview van Voetbal International. "We hebben veel te veel punten verspeeld en maar vier goals tegen gekregen. Eigenlijk is dat een wiskundig wonder, dat het kan. En ja, dat frustreert wel."

Er was uit verschillende hoeken kritiek te horen op de instelling van de spelers van Ajax in dit soort wedstrijden. "Gemakzucht is een vloek", zegt Tadic hierover. "Ik zie ons spelen en dan denken we te makkelijk. Het gaat lekker, 1-0 voor, we maken straks 2-0 en winnen wel. Maar zo makkelijk gaat dat niet. Makkelijk winnen bestaat niet."

De competitie lijkt een stuk spannender te worden dan voorgaande jaren, ook door de prestaties van de andere clubs. "Dat Feyenoord bovenin meedoet, is voor mij geen surprise", zegt Tadic. "Het is gewoon een grote club en nu hebben ze wat nieuwe spelers én een trainer die er voetbal in brengt. Ik vind het knap wat ze doen."

Waar Tadic in de Eredivisie hoopt dat de concurrenten van Ajax verliezen, is dat in Europa anders. "Ik kijk ook graag naar de andere Nederlandse clubs in Europa. Als Feyenoord en PSV winnen, ben ik net zo goed blij", zegt de Servische aanvoeder. "Dit is toch hartstikke mooi voor de uitstraling van het Nederlandse voetbal? Zo hoort het te zijn: rivaliteit op het veld, maar wel respect voor elkaars prestaties."