Van der Vaart geeft Heitinga tip en noemt mogelijke opvolger bij Ajax

Van der Vaart heeft tip voor Heitinga
28 januari 2023 om 21:30

Rafael van der Vaart denkt dat John Heitinga er goed aan zou doen om Dusan Tadic naar de bank te verwijzen. De oud-voetballer denkt dat de interim-trainer van Ajax de selectie voor zich kan winnen bij een dergelijke zet.

"Het is een heel zware kluif voor Heitinga, slechter kan het niet", begint Van der Vaart bij Ziggo Sport. "Ik heb zo lang met hem in de kleedkamer gezeten, dan zie je iemand anders. Voor mij is hij Sjonnie. Ik zag hem laatst en toen begon hij te praten en dacht ik: Sjonnie, hou op met dat trainersgelul, daar krijg ik jeuk van! Hij schijnt het heel goed te doen en heeft veel vertrouwen binnen de club."

Heitinga wordt voor de leeuwen gegooid in Amsterdam, weet ook Van der Vaart. "Ik denk dat hij dondersgoed weet dat het moeilijk is, maar dat als hij het doet, hij negentig procent van zijn selectie voor zich wint. Dat is lullig voor Tadic, hij heeft veel gedaan voor Ajax, maar als je het niet meer laat zien... hij wordt ook steeds ouder. Dan moet je genoegen nemen met een plek op de bank. Het is een beetje hetzelfde als Blind, die is weggegaan. Ik denk dat Heitinga hem eruit gaat gooien."

De voormalig voetballer wil het liefst een Nederlander aan het roer zien bij de Amsterdammers. "Ik ben niet van de buitenlandse namen, wij zijn in Nederland allemaal opgegroeid met het idee van: we weten alles beter. Dat vind ik ergens wel mooi. Ik ben geen fan van keepers die in één keer trainer worden, maar Fred Grim heeft mij enorm verbaasd. Daar zat ik aan te denken en hoor je weinig mensen over."