'Cancelo-stunt nu al afgerond'

'Here we go: bliksemtransfer Cancelo afgerond, medische keuring wacht'

30 januari 2023 om 16:11
Laatste update: 30 januari 2023 om 16:13

João Cancelo is hard onderweg naar Bayern München. Het werd maandag uit het niets bekend dat Der Rekordmeister de linksback gaat overnemen van Manchester City met een optie tot koop.

Fabrizio Romano spreekt van een 'done deal', slechts een paar uur nadat het nieuws aanvankelijk de wereld in wered geholpen. Cancelo kan sinds het WK in Qatar op een stuk minder speeltijd rekenen bij City, waar Nathan Aké juist de voorkeur heeft gekregen. De Duitse tak van Sky Sports wist Cancelo al te spotten in München, waar de medische keuring ondergaan zal worden.

Bayern heeft door de blessure van Lucas Hernández en het waarschijnlijke vertrek van Benjamin Pavard een dunne spoeling in de verdediging. De Duitse koploper haalde al Daley Blind op bij Ajax, nadat de ervaren verdediger aan de kant werd gezet door trainer Alfred Schreuder.

De transferexpert stelt dat de medische keuring maandagavond plaatsvindt. Cancelo heeft zijn vertrekwens ingediend bij manager Pep Guardiola, die de wens heeft ingewilligd. Cancelo gold lange tijd als een van de beste linksbacks ter wereld en speelde sinds 2019 bij Manchester City. The Citizens namen de verdediger destijds over van Juventus en betaalden De Oude Dame ongeveer 65 miljoen euro.