Paixão over Braziliaanse rivaliteit: 'Wat ik tegen Ajax heb meegemaakt was erger'

Paixão over Braziliaanse rivaliteit: 'Wat ik tegen Ajax heb meegemaakt was erger'

1 februari 2023 om 07:20
Laatste update: 1 februari 2023 om 07:23

De Klassieker heeft veel indruk gemaakt op Igor Paixão. De Braziliaanse vleugelaanvaller was trefzeker tegen Ajax en had de intense sfeer in De Kuip nog nooit meegemaakt.

"Met Coritiba FC had ik er al wel een aantal klassiekers gespeeld, tegen Athletico Paranaense", vertelt Paixão in gesprek met Voetbal International. "Dat is een club uit dezelfde stad en die wedstrijd maakte ook genoeg los door de grote rivaliteit. Maar wat ik tegen Ajax heb meegemaakt, dat was erger."

"Toen we een dag voor de wedstrijd trainden, wist ik echt niet wat ik zag. Al die mensen, al dat vuurwerk, ze zorgden voor een geweldige sfeer. In het stadion was de sfeer net zo", vervolgt Paixão. "Ja, dan weet je dat het een speciale wedstrijd is. Dat je dan mag scoren, dat je mag spelen, het maakt me ontzettend dankbaar. Dit is waarom ik de stap naar Feyenoord heb gezet."

Paixão zegt dat zijn goal tegen Ajax misschien wel de mooiste van zijn carrière is. "Maar nu is het belangrijk dat ik dit doorzet", is de Braziliaanse vleugelaanvaller duidelijk. Natuurlijk had ik in het begin wat problemen met de aanpassing. De taal is het grootste struikelblok. Ik spreek geen Engels, laat staan Nederlands. Dan is de communicatie lastig en daarom ben ik nu als een gek Engels aan het leren. Ik wil praten met mijn teamgenoten, dat maakt alles nog gemakkelijker."