BILD: Bayern heeft werelddeal te pakken en betaalt alleen het salaris van Cancelo

'Bayern betaalt alleen salaris Cancelo'
1 februari 2023 om 17:13

Bayern München heeft deze week João Cancelo verwelkomd als nieuwe speler en is daar een relatief klein bedrag aan kwijt. BILD meldt dat Der Rekordmeister geen cent aan Manchester City overmaakt en alleen het salaris van de Portugees op zich neemt.

Cancelo is uiteraard wel grootverdiener bij City en strijkt daar per seizoen bijna vijftien miljoen euro op. Het houdt in dat Bayern voor de restant van het seizoen ongeveer zeven miljoen euro kwijt is aan de diensten van de linksback. Cancelo speelde jarenlang de sterren van de hemel bij City en mag voor, op het oog, een schijntje zijn kunsten vertonen in Beieren.

De komst van de Portugees is slecht nieuws voor Daley Blind, die enkele weken terug de overstap van Ajax naar Bayern maakte. De Nederlander heeft echter in zijn contract voorwaarden opgesteld gekregen waardoor hij verzekerd is van speeltijd. Bayern sloeg dinsdag toe door Cancelo vrijwel vanuit het niets over te nemen van City. De speler kreeg niet langer de voorkeur in het Etihad Stadium en dreigde met een vertrek. Manager Pep Guardiola ging daar in mee.