Man die Tadic opwachtte en mishandelde moet maandenlang de bak in

man die tadic aanviel moet maandenlang de gevangenis in
2 februari 2023 om 16:44
Laatste update: 2 februari 2023 om 16:45

De 27-jarige man die Dusan Tadic in de afgelopen zomer opwachtte, is vrijgesproken voor een poging tot roofoverval op de Ajacied. De rechtbank acht wel bewezen dat de verdachte schuldig is aan geweldpleging en legt hem een celstraf op van zes maanden, waarvan twee voorwaardelijk.

Er zou niet genoeg bewijs zijn volgens de rechtbank dat de man Tadic daadwerkelijk wilde beroven. Het Openbaar Ministerie had twaalf maanden gevangenisstraf geëist, maar de rechter heeft dus anders bepaald. "Het opwachten en achtervolgen van Tadic is onvoldoende om aan te nemen dat die gedragingen tot doel hadden geld of goederen afhandig te maken", citeert AT5 de rechter.

"De rechtbank zal verdachte daarom vrijspreken van de poging tot diefstal met geweld." In oktober werd ook een andere verdachte die betrokken zou zijn bij het gewelddadige incident aangehouden, maar tegen die man loopt het onderzoek nog.

In de nacht van 27 op 28 juli vorig jaar werd Tadic opgewacht door twee gewapende mannen die het op hem leken te hebben gemunt. De Ajax-aanvoerder wist de belagers van zich af te slaan, waarna hij een hotel invluchtte en de politie wist in te schakelen. De verdachten vluchtten per scooter, maar konden later worden ingerekend dankzij bewakingscamera's in de omgeving.