Van Aanholt kijkt naar Simons: 'Dat heeft de keuze makkelijker gemaakt'

3 februari 2023 om 08:15
Laatste update: 3 februari 2023 om 08:23

Patrick van Aanholt staat te popelen om zijn kwaliteiten te laten zien bij PSV. De Nederlander is terug in Eindhoven en wil zich laten gelden op de linksbackpositie.

Het is niet de eerste keer dat Van Aanholt zich bij PSV meldt. Tussen 2007 en 2009 was de verdediger ook al actief in de lichtstad, in de jeugd weliswaar.

"Door de buitenlandse ervaring die ik met me meedraag, kan ik belangrijk zijn voor het team", begint Van Aanholt op de clubsite van PSV. "Ook denk ik dat ik van waarde kan zijn in de kleedkamer. We doen mee in de Europa League, de TOTO KNVB Beker en natuurlijk de competitie. We gaan voor zoveel mogelijk prijzen."

Ook qua collega’s valt Van Aanholt in een warm bad. De voormalig speler van onder meer Chelsea en Vitesse is goed bevriend met Xavi Simons. "Ik ken Xavi erg goed en we spreken elkaar regelmatig. Ik heb hem de laatste maanden gevolgd bij de club. Hij doet het goed en dat heeft de keuze voor mij ook makkelijker gemaakt", besluit hij.

Zondag mag Van Aanholt zich gelijk laten gelden bij PSV. Hij zou gelijk in de basis kunnen beginnen in De Kuip, waar de topper tegen Feyenoord wordt gespeeld.