Berghuis uitblinker bij Ajax tegen Cambuur: 'Als je wint, is het een stuk leuker'

Berghuis uitblinker bij Ajax tegen Cambuur: 'Als je wint, is het een stuk leuker'

5 februari 2023 om 17:42
Laatste update: 5 februari 2023 om 17:42

Steven Berghuis was met twee doelpunten en één assist uiterst belangrijk voor Ajax uit bij SC Cambuur Leeuwarden (0-5). De middenvelder kan beamen dat de sfeer bij de Amsterdammers beter is en looft enkele medespelers.

"Als je wint, is het een stuk leuker. Er zijn een paar poppetjes veranderd in de samenstelling. Dusan in de punt, Kudus vanaf rechts en Wijndal als linksback. Nieuwe jongens krijgen de kans en als je dan twee keer wint, kan een ploeg weer gaan groeien. Op naar meer, hopelijk!", aldus Berghuis tegenover ESPN. "Uiteindelijk winnen we gelukkig gewoon. Als je zelf beslissend kan zijn, is het altijd lekker, maar uiteindelijk maakt het niet zoveel uit."

"Het is ook leuk voor Brobbey dat hij erin komt en twee keer scoort", vervolgt Berghuis, die ook merkt dat de wisselwerking met Mohammed Kudus uitstekend verloopt. "Ik denk dat we elkaar daarin goed moeten aanvoelen. We zijn allebei jongens die graag zwerven. Kudus is fantastisch en onvoorspelbaar. Als we de bal verliezen is het wel belangrijk dat we allebei onze verdedigende taken doen. Hij als rechtsbuiten en ik vanaf het middenveld, of andersom."

Ook met Dusan Tadic klikte het uitstekend. De Serviër bereidde de tweede goal van Berghuis voor. "Dit soort dingen bespreken we ook wel. Dušan kan je rondom het strafschopgebied fantastisch gebruiken met zijn sterke lichaam en zijn overzicht. Het zijn goede goals."