Mohammed Kudus speelde goed namens Ajax tegen Cambuur onder Heitinga

Complimentenregen voor Kudus: 'Heeft alles wat een voetballer nodig heeft'

5 februari 2023 om 23:50

Mohammed Kudus heeft het volgens Ibrahim Afellay en Rafael van der Vaart zondagmiddag uitstekend gedaan in de 0-5 zege van Ajax op bezoek bij SC Cambuur. De analisten van NOS Studio Voetbal stellen zelfs dat de Ghanees de beste voetballer is die John Heitinga momenteel tot zijn beschikking heeft. Daarentegen zou Alfred Schreuder hem niet altijd in zijn echte kracht hebben gebruikt.

"Ik zag hem voor het eerst tijdens een oefenwedstrijd. Ik sprak Overmars daarna en hij zei: dit is mijn allerbeste aankoop ooit. Dit gaat honderd miljoen worden. Hij geloofde in hem", aldus Van der Vaart, die stelt dat Kudus nog lang niet altijd in zijn kracht is gebruikt. "Hij heeft alles wat een voetballer nodig heeft: kracht, snelheid. Dit is de allerbeste voetballer die Ajax heeft. En ij wordt door John nu opgesteld. Daar word ik blij van, maar ik denk iedereen."

Ibrahim Afellay is het daar volkomen mee eens. "Hoe knap is het, dat hij niet op zijn plek werd gezet en in de spits toch heel veel harten heeft veroverd? En dan te bedenken dat hij een hele lange tijd op de bank heeft gezeten. Dat is toch onbegrijpelijk?"

Van der Vaart levert mede daarom nog een portie kritiek aan het adres van Alfred Schreuder. "Die zag toch ook hoe hij op het WK heeft gespeeld? Dan komt hij terug en stel je hem niet op. Hij kan eigenlijk overal spelen. Dat is vaak ook het probleem, want dan word je misbruikt. Zoals hij nu speelt, op rechts, dan moet hij alle vrijheid hebben. Dat krijgt hij van Heitinga."