Slot over PL-interesse: 'Heb het gelezen, maar op mijn telefoon nog niets gezien'

Slot over PL-interesse: 'Heb het gelezen, maar op mijn telefoon nog niets gezien'

9 februari 2023 om 07:07

Arne Slot heeft woensdagavond gereageerd op de vermeende interesse van Leeds United. De Feyenoord-trainer wordt gezien als opvolger van Jesse Marsch, die onlangs op straat werd gezet vanwege teleurstellende resultaten.

"Ik heb niets gehoord", vertelt Slot na afloop van het sensationele bekerduel tussen NEC en Feyenoord (4-4) bij ESPN. "Ik heb het wel gelezen, ik volg VoetbalPrimeur en Voetbal International. Maar ik heb op mijn telefoon nog niets gezien. Wat ik doe als er een bericht van Leeds binnenkomt? Het bericht openen", zegt de Feyenoord-trainer met een lach.

Feyenoord won woensdagavond na strafschoppen van NEC en bereikte zodoende de kwartfinale van de KNVB Beker. "Vandaag heb ik eerlijk gezegd toen wij een aantal zulke ongelofelijke kansen niet wisten te verzilveren, en je kijkt naar het scorebord, en je ziet dat het bijna tijd is. In die fase heb ik stiekem gedacht dit gaat 'm niet meer worden."

De oefenmeester van Feyenoord was onder de indruk van NEC. "Het heeft ook met de tegenstander te maken, dat een uitstekend elftal is", zegt hij. "Dat hebben we in de voorgaande twee wedstrijden tegen ze ook al gezien. Zeer goed georganiseerd, goede individuele spelers, ervaring."

Feyenoord kwam woensdag tot vijftig schoten, 23 keer moest NEC-doelman Mattijs Branderhorst in actie komen. "Opzich, vier goals kun je niet als weinig rendement betitelen, maar vijftig doelpogingen... Natuurlijk is niet elke doelpoging even kansrijk, zo simpel is het ook. Het geeft wel aan hoeveel wij aanvallen. Het belangrijkste wat bij mij bijblijft, is de enorme drive die in de ploeg zit. Dat ze nooit opgeven en altijd blijven doorgaan. Hoe kansloos de situatie soms ook is."