Ajax heeft zich in Enschede geplaatst voor de kwartfinale

Heitinga wint ook derde wedstrijd: Ajax ten koste van Twente naar de kwartfinale

9 februari 2023 om 20:44
Laatste update: 9 februari 2023 om 20:50

Ajax heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de KNVB Beker. De lastige uitwedstrijd tegen FC Twente werd met 0-1 gewonnen door een doelpunt van Mohammed Kudus.

Ajax verscheen voor de derde keer achter elkaar met dezelfde basisopstelling aan de aftrap. Bij Twente stonden jongelingen Max Bruns en Anass Salah-Edinne in de basis door de afwezigheid van Mees Hilgers en Michal Sadilek. Ajax werd via Steven Berghuis voor het eerst gevaarlijk, maar de linkspoot zag zijn inzet worden gekeerd door Lars Unnerstall. Even later kregen de Amsterdammers kort na elkaar twee corners, alleen mislukte tot twee keer toe de korte variant hopeloos.

Twente werd ook een paar keer gevaarlijk en met name door een afstandschot van Salah-Eddine. Het schot van de Ajax-huurling kon nog net uit de onderhoek worden getikt door doelman Gerónimo Rulli. Virgil Misidjan wist ook te ontsnappen aan de Amsterdamse defensie, maar zijn voorzet was niet op maat en dus ontsnapte de uitploeg.

In het tweede bedrijf golfde het spel op en neer. Beide ploegen kwamen tot kleine kansen, maar in de zeventigste minuut kreeg Kudus De Grolsche Veste stil. De Ghanees tikte op aangeven van Dusan Tadic binnen: 0-1. Na de openingstreffer probeerde Twente nog een gelijkmaker te forceren, maar dat lukte de ploeg van trainer Ron Jans niet meer en dus plaatst Ajax zich voor de kwartfinale van het bekertoernooi. Zaterdagavond zal de loting plaatsvinden.