Ajax wil Ward graag hebben, maar heeft ook concurrentie van OGC Nice

'Ajax trapt gaspedaal in voor Ward, maar krijgt concurrentie uit het buitenland'

10 februari 2023 om 07:24
Laatste update: 10 februari 2023 om 07:30

Ajax heeft het gaspedaal ingetrapt om de komst van Julian Ward mogelijk te maken, meldt The Telegraph. Volgens de Engelse kwaliteitskrant is het 'gewoon' mogelijk dat de sportief directeur van Liverpool aan de slag gaat in Amsterdam, maar ook andere clubs hebben een hengeltje uitgegooid.

Eerder deze week bracht De Telegraaf al dat Ward in beeld was als nieuwe directeur voetbalzaken bij Ajax. De 41-jarige Engelsman moet de opvolger worden van Marc Overmars, maar het zal niet zo makkelijk worden om hem daadwerkelijk te strikken. Een clausule in het contract van Ward zou roet in het eten gooien, maar daar is volgens The Telegraph niets van waar. Alleen andere clubs uit de Premier League zijn een no-go.

Dat betekent dat de mogelijkheid bestaat dat Ajax een slag kan slaan. De Amsterdammers zullen wel met een goed verhaal moeten komen, aangezien concurrentie op de loer ligt. Ook het Franse OGC Nice zou graag met Ward aan de haal gaan. Volgens het medium denkt Ajax wel de beste papieren te hebben.

Edwin van der Sar zou gelden als een belangrijke Amsterdamse troef. Het duo sprak elkaar al tijdens de Champions League-wedstrijden tussen Ajax en Liverpool de afgelopen jaren. Ook zou de algemeen directeur wel eens naar Liverpool zijn afgereisd om ideeën op te doen.