De KNVB bevestigt: Volendam-speler Oristanio liefst vijf duels aan de kant

Gaetano Oristanio is vijf wedstrijden geschorst door de KNVB
10 februari 2023 om 13:10

Gaetano Oristanio heeft een schorsing van liefst vijf wedstrijden aan zijn broek gekregen. De middenvelder van FC Volendam pakte een rode kaart tegen AZ en de KNVB laat hem daar stevig voor boeten.

Oristanio haalde tegenstander Jordy Clasie neer en werd in eerste instantie bestraft met de gele prent, maar die werd daarna omgezet in de rode kaart. 'Op grond van onder meer de tv-beelden, acht de tuchtcommissie bewezen dat Oristanio zich schuldig heeft gemaakt aan ernstig gemeen spel, waarbij hij de tegenstander raakt zonder dat hij hierbij de bal kon spelen', klinkt het.

'Door op deze wijze het duel van achteren aan te gaan heeft Oristanio, naar het oordeel van de tuchtcommissie, het risico aanvaard zijn tegenspeler te blesseren', besluit het Nederlandse voetbalorgaan. Vijf wedstrijden is een hoog aantal, maar de Italiaan spuugde ook nog naar de scheidsrechter. Dat lijkt ook mede te hebben bijgedragen aan de schorsing.

Volendam is in beroep gegaan tegen de schorsing, maar zonder enig succes. Daardoor mist Oristanio de wedstrijden tegen FC Twente, Vitesse, NEC, FC Emmen en Feyenoord.