Feyenoord wint nipt bij Heerenveen, gele kaart Kökçü grote smet voor Slot en co.

Feyenoord wint nipt bij Heerenveen, gele kaart Kökçü grote smet voor Slot en co.

12 februari 2023 om 16:24

Feyenoord heeft de koppositie in de Eredivisie heroverd dankzij een 1-2 overwinning op sc Heerenveen. De Rotterdammers werden in de beginfase overrompeld door de Friezen, maar herpakten zich na de openingstreffer van Lutsharel Geertruida.

In de beginfase van het duel drong sc Heerenveen direct aan. Twee grote kansen werden om zeep geholpen, waarna de thuisploeg op een 1-0 voorsprong leek te komen, ware het niet dat de VAR een streep zette door de treffer. Er zou sprake zijn geweest van buitenspel.
Niet veel later viel de treffer aan de andere kant van het veld. Een corner werd verlengd door David Hancko, waarna Geertruida perfect gepositioneerd stond om de 0-1 binnen te tikken. Nog voor de theepauze werd de marge verdubbeld. Santiago Gimenez - voorlopig de eerste keuze in de punt van de aanval - kapte naar binnen en krulde de bal met veel gevoel in de linkerhoek: 0-2.

In de tweede helft bleef Feyenoord in eerst instantie de betere ploeg. Via de ingevallen Danilo kregen de Rotterdammers de uitgelezen kans op de 0-3, maar de Braziliaan schoot rakelings naast. Daarna ging het op en neer, totdat Heerenveen in de 75ste minuut de aansluitingstreffer maakte. Van grote afstand schoot Syb van Ottele de 1-2 tegen de touwen. Niet veel later pakte aanvoerder Orkun Kökcü een gele kaart, waardoor hij de topper tegen AZ moet missen. Naast de gele kaart voor Kökçü kreeg Feyenoord nog een domper te verwerken: de ingevallen Igor Paixao ging in de slotfase lelijk door zijn enkel en moest direct weer vervangen worden voor Marcos López

Het bleef uiteindelijk 1-2, waardoor de Rotterdammers de koppositie weer overnemen van de Alkmaarders. Feyenoord staat eerste met 46 punten en AZ volgt op de tweede plaats met twee punten minder. PSV staat nu nog derde met 42 punten, maar Ajax kan daar bij een overwinning op RKC Waalwijk overheen.