FC Twente beleeft bijzonder trefzekere vier minuten en wint makkelijk van Volendam

fc twente wint met ruime cijfers van volendam
12 februari 2023 om 18:46
Laatste update: 12 februari 2023 om 18:52

FC Twente heeft aan twintig minuten gas geven tegen FC Volendam genoeg gehad. De Tukkers hadden geen kind aan de Noord-Hollanders en wonnen overtuigend in De Grolsch Veste: 3-0.

Met een 5-4-1 formatie hoopte trainer Wim Jonk met een afwachtende speelstijl een resultaat te behalen in Enschede. Tegen Ajax (1-1) pakte het systeem goed uit, maar tegen FC Twente bleek de uitvoering van het idee hopeloos. Joshua Brenet opende in de zestiende minuut de score. De back nam een hoge bal op geweldige wijze aan en de afronding was minstens zo mooi: 1-0.

Een minuut later was de marge al verdubbeld. Vaclav Cerny tekende voor de 2-0, waarna Mees Hilgers het thuispubliek alweer liet ontploffen: 3-0. Daarmee leek een ongekende slachting in de maak, ware het niet dat de Enschedeërs de voet wat van het gaspedaal haalden. Sem Steijn zag nog een treffer afgekeurd worden wegens buitenspel, waar Cerny de paal nog raakte. 

Na drie gelijke spelen weet FC Twente weer wat winnen is. De ploeg van Ron Jans is de nummer vijf van de Eredivisie. De achterstand op koploper Feyenoord is zes punten.