Onverwacht nieuws: Jans en Streuer vertrekken aan einde van seizoen bij Twente

12 februari 2023 om 18:59
Laatste update: 12 februari 2023 om 19:03

Ron Jans en Jan Streuer vertrekken aan het einde van het huidige seizoen bij FC Twente. Dat maakt de club uit Enschede zondagavond via de officiële kanalen bekend. 

De club had graag nog een seizoen langer door willen gaan met Streuer. "In de zomer van 2020 ben ik gevraagd om FC Twente te helpen", reageert de technisch directeur via de clubsite. "Toen had ik nooit kunnen denken dat het voor een periode van drie jaar zou zijn. We wilden de club weer perspectief bieden en dat is, denk ik, gelukt. Ik heb het goed naar mijn zin bij FC Twente en ik werk met heel veel plezier met de mensen binnen de club."

Voor de toekomst van de club denkt Streuer dat het belangrijk is dat er met een nieuwe technisch verantwoordelijke gaat worden gewerkt. "Ik ben graag bereid hem te ondersteunen." Jans heeft het op zijn beurt naar eigen zeggen ontzettend naar zijn zin bij FC Twente.

"Na ruim 2,5 jaar zijn we sportief verder dan ik bij mijn aanstelling had durven dromen. De directe plaatsing voor Europees voetbal, vorig seizoen, was misschien wel een klein wonder. Toch zegt mijn gevoel dat het straks na drie seizoenen goed is geweest. Uiteraard zal ik mij de komende maanden met alle ziel en zaligheid blijven inzetten voor FC Twente. Ik ben ervan overtuigd dat we met staf en spelers het seizoen goed zullen vervolgen. Er is nog veel te winnen, daar gaan we voor."