Álvarez en Ajax ontvangen Union

Álvarez en Ajax ontvangen Union: 'Kijk er naar uit weer Europees te spelen'

16 februari 2023 om 06:59

Edson Álvarez staat donderdagavond met Ajax tegenover Union Berlin en kan niet wachten weer aan de slag te gaan in Europa. Na een aantal indrukwekkende jaren in de Champions League moeten de Amsterdammers het dit seizoen in de Europa League laten zien, maar dat deert de Mexicaanse middenvelder niet. 

Álvarez stelt in gesprek met De Telegraaf dat de glimlach weer is teruggekeerd bij Ajax. De club beleefde een teleurstellende periode, maar lijkt de weg terug omhoog te hebben gevonden onder leiding van John Heitinga. "Ik herinner me hem nog als speler", meent Álvarez. "Hij toont ons nu als coach dezelfde mentaliteit. Omdat hij nog zo jong is en zelf net is gestopt als voetballer, kan hij zich goed in de oudere spelers verplaatsen. Als hij niet speelde, voelde hij dezelfde frustratie als zij. Heitinga communiceert veel met de basisspelers, maar ook met de jongens die niet veel spelen. Het zorgt voor duidelijkheid."

Ajax treft de nummer twee van de Bundesliga en zal van goede huize moeten komen om het duel winnend af te sluiten. "Ik kijk er naar uit om weer Europees te spelen. De Europa League is weliswaar geen Champions League, maar nog altijd een prachtig podium om op uit te komen. Gelukkig lijken we steeds beter in vorm te raken en hebben we weer de energie om er tegen Union Berlin een mooie strijd van te maken."

De twee ploegen trappen donderdagavond om 18.45 uur af. Volgens Álvarez is er geen favoriet. "Dat Union Berlin na twintig wedstrijden tweede staat in de Bundesliga is maar om één reden: dat ze een heel goede ploeg hebben. We weten dat het een heel zware wedstrijd zal worden. Maar in het thuisduel moeten we de basis leggen om door te gaan."