Álvarez zag motivatie bij Ajax afnemen: 'Ook het vertrouwen nam steeds verder af'

alvarez over ajax crisis en kansen op landstitel
16 februari 2023 om 10:56

Edson Álvarez erkent dat het vertrouwen binnen de spelersgroep na de zomerse leegloop aanvankelijk lager lag. Toch denkt de Mexicaan dat door het aantreden van John Heitinga weer alles mogelijk is dit seizoen in Amsterdam.

In de zomer vertrokken met onder meer Noussair Mazraoui, Ryan Gravenberch, Antony en Lisandro Martínez de nodige sterkhouders bij Ajax. "Het was heel moeilijk voor mij en een aantal andere spelers, omdat we in het recente verleden een heel sterk team hadden en in één keer veel kwaliteit inleverden", zegt Álvarez tegen De Telegraaf.

"Maar dit hoort ook bij Ajax en gebeurt hier vaker. Talentvolle spelers komen, spelen een paar jaar bij Ajax en worden verkocht." Het vertrek van Martínez viel voor de international het zwaarst. "Omdat hij een uitstekende verdediger is én een vriend van me is. Ik mis hem nog steeds."

Het vertrek van de basisspelers deed het nodige met het vertrouwen in de spelersgroep. "Meer dan ik hoopte", vervolgt Álvarez bij het dagblad. "En dat werd nog eens versterkt doordat we vanaf het begin niet goed speelden. Het vertrouwen en de motivatie namen steeds verder af. Zulke dingen gebeuren en als profvoetballer moet je zorgen dat je er mentaal sterker uitkomt. Dat is gelukt en vanaf nu kijken we alleen nog maar vooruit."

Met Heitinga aan het roer werden de eerste vier duels allemaal winnend afgesloten. Álvarez zit bij Ajax dan ook weer lekker in zijn vel. "Als we als groep alles blijven geven, dan pakken we de schaal. Het wordt niet makkelijk, maar dat is het leven ook niet. We gaan de uitdaging aan en hebben alles in eigen hand."