Steijn zag ongeslagen reeks eindigen tegen Ajax: 'Meer dan terecht verloren'

Maurice Steijn verloor met Sparta Rotterdam in de Eredivisie van Ajax
19 februari 2023 om 19:06

Sparta Rotterdam zag zondagmiddag hoe haar ongeslagen reeks van tien duels ten einde kwam tegen Ajax. In de Johan Cruijff Arena ging de ploeg van trainer Maurice Steijn met 4-0 hard onderuit. Desondanks is Steijn na afloop zeker niet van zijn à propos.

"Ik ben nooit zo van de nabesprekingen. Dat doe ik meestal een dag later", zo begint Steijn voor de camera's van ESPN. "We komen met 2-0 achter, maar kennen in het begin van de tweede helft een fase waarin we even uit onze schulp kruipen. Dan moet hij goed vallen, wil je hier stunten. Dat gebeurde niet, dus dan ga je richting volgende week kijken en wat mensen sparen."

Zoals gezegd. Sparta leek in het begin van de tweede helft wat terug te gaan doen, maar na de discutabele strafschop die werd gegeven voor een lichte charge op Steven Bergwijn vervloog alle hoop op een resultaat. Dusan Tadic schoot hem overtuigend binnen. "Ik dacht dat het een fair duel was tussen Shurandy Sambo en Bergwijn. Volgens mij gaat hij voor de bal. Hij blokt hem, maar wel met de intentie om voor de bal te gaan. Het feit dat de scheidsrechter ook lang langs de kant staat bij de VAR, laat zien dat er ook bij hem twijfel was. Dit soort momenten komt veel voor en het was in mijn ogen fair, maar het neemt niet weg dat we hier meer dan terecht hebben verloren."

Hij stelt van te voren absoluut niet dat idee te hebben gehad. "Zeker niet. De eerste tegentreffer valt te snel en daarna ook de 2-0. Dat is wat Ajax wil en dan gaan ze hun favoriete spel spelen. Het kwaliteitsverschil wordt dan te groot. We waren vandaag niet bij machten om ook maar op iets aanspraak te maken."