Van Nistelrooij hoopt WK-scenario van Oranje: 'Kan je misschien trucs uithalen'

Ruud van Nistelrooij hoopt een truc uit te kunnen halen met PSV tegen Sevilla
22 februari 2023 om 14:45
Laatste update: 22 februari 2023 om 14:53

Ruud van Nistelrooij beseft als geen ander dat een resultaat tegen Sevilla een 'megaklus' wordt. De oefenmeester hoopt dat PSV met een goede stand het laatste halfuur bereikt, aangezien hij dan misschien nog wat 'trucs' uit kan halen.

Het was nog maar de vraag of Van Nistelrooij er daadwerkelijk bij kon zijn, maar hij is inmiddels hersteld van de griep. Gezien zijn afwezigheid keek de oefenmeester dan ook met een apart gevoel naar FC Utrecht – PSV (2-2).

"Ik was rustig, maar ik leefde wel mee. Ik zag dat we op het einde van de wedstrijd een bal op de paal hadden en twee keer redde de keeper. We pakken net niet die drie punten, wat er, weer, had ingezeten. Dat is wel balen", begon Van Nistelrooij op de persconferentie, geciteerd door de NOS.

Aan PSV donderdag de taak om een 3-0 achterstand weg te poetsen. Een 'megaklus' noemt Van Nistelrooij het, die zijn ploeg wel een goede eerste helft zag spelen. "Dat was onze beste helft van het seizoen. We hebben dat niveau aangetikt, maar dat moeten we nu langer vasthouden. Dat noem ik ontwikkeling", aldus de coach, die hoopt op een Nederland-Argentinië-scenario. "Dan kun je misschien nog wat trucs uithalen, zoals we dat bijvoorbeeld bij Nederland-Argentinië op het WK hebben gezien."