PSV is met een statement naar buiten getreden na de veldbestorming van een man

PSV komt met statement na veldbetreding: 'PSV onwaardig, we schamen ons diep'

24 februari 2023 om 13:51

PSV heeft in een statement afstand genomen van de 'fan' die donderdagavond het veld betrad in het Philips Stadion. De man ging Sevilla-doelman Marko Dmitrovic te lijf.

In een slotfase waarin PSV vurig voor de dag kwam, vond een supporter het een goed idee om het veld op te komen en Dmitrovic te lijf te gaan. De Eindhovenaren spreken zich nu uit in een statement: 'PSV veroordeelt ten zeerste het incident op donderdagavond tijdens de wedstrijd in de UEFA Europa League waarbij een individu het veld betrad', schrijft de club.

Marcel Brands – de algemeen directeur van PSV die donderdag na afloop van de wedstrijd ook al aan het woord kwam – deed wederom zijn zegje. "Dit is PSV-onwaardig en wij schamen ons er diep voor. Wij gaan met de betreffende instanties in gesprek hoe we de stadionverboden beter kunnen handhaven, hopelijk door middel van een meldplicht", besluit hij.

Naast een stadionverbod mag de man zich ook opmaken voor een andere straf, eentje van financiële aard. 'PSV wacht momenteel het onderzoek van de politie naar de dader af en zal de mogelijke financiële schade op hem verhalen', besluiten de Eindhovenaren in het statement.