'Voormalig Feyenoorder op lijstje om succescoach Slot op te volgen in Rotterdam'

'Voormalig Feyenoorder op lijstje om succescoach Slot op te volgen in Rotterdam'
28 februari 2023 om 18:44
Laatste update: 28 februari 2023 om 18:44

Feyenoord ziet in Jon Dahl Tomasson de ideale opvolger van Arne Slot. De Deense ex-Feyenoorder is momenteel werkzaam als manager bij Blackburn Rovers, maar moet naar Rotterdam komen als de koploper van de Eredivisie zijn succescoach kwijtraakt. 

Dat meldt Voetbal International. Slot doet het erg goed als hoofdtrainer bij Feyenoord en dat is ook de internationale top niet ontgaan. Onlangs stond de Feyenoord-trainer nog in de belangstelling van Premier League-club Leeds United. Feyenoord houdt naar verluidt rekening met een zomers vertrek van Slot, waardoor Tomasson op het wensenlijstje terechtgekomen is. De Deen heeft nog een contract tot 2025 bij Blackburn, hij was eerder hoofdtrainer bij Excelsior, Roda JC en Malmö FF.

"Hij is succesvol geweest bij Malmö FF natuurlijk", zegt Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam in de Dick Voormekaar Podcast. "Heeft ze kampioen gemaakt en kent Feyenoord natuurlijk. Het is zeker een superprof en is echt keihard. Feyenoord moet wel bezig zijn met de opvolging. Maar Tomasson is geen makkelijke jongen in de onderhandelingen."