Heerenveen neemt opnieuw maatregelen voor bekerwedstrijd tegen koploper Feyenoord

Heerenveen neemt opnieuw maatregelen voor bekerduel met koploper Feyenoord

28 februari 2023 om 20:12
Laatste update: 28 februari 2023 om 20:14

Het Abe Lenstra Stadion zal woensdagavond tijdens het bekerduel tussen sc Heerenveen en Feyenoord maar voor de helft gevuld zijn. Dit is het gevolg van ongeregeldheden tijdens een wedstrijd van een aantal jaar geleden tussen beide clubs.

Na afloop van de competitiewedstrijd in 2020 ontstonden er ongeregeldheden op de tribune, nadat ontdekt werd dat er verschillende Feyenoord-supporters tussen het thuispubliek zaten. "Wij zijn toen ontzettend geschrokken”, vertelt algemeen directeur Cees Roozemond tegenover RTV Rijnmond. "De volgende dag zijn er heel veel seizoenkaarthouders geweest die hun kaart wilden inleveren."

"Mensen die hier al veertig jaar komen stonden huilend aan de balie om hun seizoenkaart in te leveren. Dat willen we nooit meer", vervolgt Roozemond. Heerenveen besloot dan ook actie te ondernemen enkele weken geleden toen Feyenoord in de Eredivisie op bezoek kwam. Tijdens de kwartfinale van de KNVB Beker zitten er wederom 13.000 tot 14.000 mensen in het stadion (ongeveer de helft van de capacteit van het Abe Lenstra Stadion).

De Feyenoord-fans uitten hun onvrede op deze beslissing. "Ik heb zeventien jaar in Rotterdam gewoond, dus ik begrijp de frustratie. Dit is doodzonde, de goede supporters lijden onder de slechte. Maar drie jaar geleden staat nog te scherp op het netvlies, het was echt niet best wat er toen gebeurde", aldus Roozemond.