Dortmund-spelers bekritiseren Makkelie: 'Hij is een heel, heel arrogante man'

Dortmund-spelers bekritiseren Makkelie: 'Hij is een heel, heel arrogante man'

8 maart 2023 om 07:45
Laatste update: 8 maart 2023 om 12:00

Danny Makkelie heeft zich niet populair gemaakt in Dortmund. De Nederlandse arbiter gaf een dubieuze strafschop aan thuisploeg Chelsea, waardoor Borussia Dortmund uiteindelijk uitgeschakeld werd in de Champions League.

Makkelie gaf op advies van videoscheidsrechter Pol van Boekel een strafschop aan Chelsea, nadat Dortmund-verdediger Marius Wolf de bal van dichtbij tegen zich aangeschoten kreeg. Kai Havertz ging achter de bal staan, maar miste vanaf elf meter. Door te vroeg inlopen van de spelers kreeg de Duitser een herkansing, die hij wel benutte.

"De strafschop en de herhaling daarvan is een regelrecht schandaal. Op dat soort momenten heb je persoonlijkheden nodig. Makkelie is een heel, heel arrogante man", zei Can na afloop van het Champions League-treffen. "Hoe kan hij een tweede strafschop geven, daar snap ik niks van. Hij schiet op de paal en klaar. We hebben onverdiend verloren door de scheidsrechter. Misschien had hij angst voor de supporters. Dan moet de UEFA een andere scheidsrechter sturen."

Teamgenoot Jude Bellingham was het ook allesbehalve eens met Makkelie. "Ik wil niet weer in de problemen komen", aldus een voorzichte Bellingham. "Ik denk dat het op zich al teleurstellend was dat we die penalty tegenkregen en dat ze hem dan ook nog mogen overnemen... Het is een grap."