Karlsson weer op zijn plek bij AZ na mislukte transfer: 'Wil geen afleiding meer'

Karlsson weer op zijn plek bij AZ
27 maart 2023 om 12:53

Jesper Karlsson kon in de zomer naar het buitenland, maar bleef uiteindelijk bij AZ. De Zweed had het de weken daarna moeilijk, maar is een sterke seizoenshelft later én waanzinnig tweeluik met SS Lazio weer helemaal op zijn plek in Alkmaar.

In gesprek met Voetbal International blikt Karlsson terug op de bewogen transferperiode. De linksbuiten stond onder meer op de radar bij AFC Bournemouth en Celta de Vigo, maar van een overstap kwam het niet. Karlsson had daarna een vormdip, maar is inmiddels weer terug van weggeweest. "Ik ben geduldig gebleven. Ik weet van mezelf dat ik elke dag hard werk om dit soort momenten eruit te laten komen. In mindere periodes moet je focussen en blijven vertrouwen dat het goed komt."

Karlsson is te spreken over de manier waarop de club met zijn teleurstelling omging nadat de transfer van de baan raakte. "Hoewel ik destijds even boos was, toonde de clubleiding begrip en hebben ze me omarmd. Dat is volgens mij niet vanzelfsprekend. Vandaar ook dat ik nu echt niet denk aan komende zomer. Er is nog zoveel moois om voor te strijden dit seizoen. Daar wil ik geen afleiding bij hebben."