Tadic baalt na 'duidelijke goal' en gelijkspel: 'Altijd tegen Ajax, is normaal'

Tadic baalt na 'duidelijke goal' en gelijkspel: 'Altijd tegen Ajax, is normaal'

2 april 2023 om 18:51

Volgens Dusan Tadic geven tegenstanders tegen Ajax altijd iets meer dan normaal. De aanvoerder van de Amsterdammers speelde met zijn ploeg 0-0 gelijk bij Go Ahead Eagles en zag daar ook 'een duidelijke goal' afgekeurd worden.

"Iedereen geeft zijn hart tegen Ajax en dat probeer ik de spelers altijd te vertellen", aldus Tadic tegenover de NOS. "Tegen andere teams spelen ze niet op die manier, maar dat weten we. Zo gaat het altijd tegen Ajax, dat is normaal. Het betekent dat wij iets extra’s moeten geven. Iedereen wilde het zo goed mogelijk doen, dat was het probleem niet."

In de eerste helft leek Ajax op voorsprong te komen, maar die goal ging niet door wegens buitenspel. "Het moment met Kudus was een duidelijke goal", aldus Tadic. "Het is ongelooflijk dat hij niet telt. Hij staat er een halve meter achter. Natuurlijk moeten wij het beter doen, maar dit is de tweede keer. Tegen Feyenoord de rode kaart (die de Rotterdammers niet kregen, red.) en nu dit. We moeten kijken naar wat wij beter kunnen doen, maar dit mag niet mogelijk zijn."

Door het gelijkspel ziet Tadix de titel uit zicht verdwijnen. "We moeten blijven focussen op het winnen van onze eigen wedstrijden. We hebben het niet in eigen hand, dus we kunnen er niet aan denken."