Orkun Kökçü steekt volgens Arne Slot de hand uit naar Dusan Tadic

Slot blikt terug op voorval voorafgaand aan Klassieker: 'Orkun zal hand uitsteken'

4 april 2023 om 14:54
Laatste update: 4 april 2023 om 15:20

Orkun Kökçü en Dusan Tadic schudden elkaar woensdagavond gewoon de hand, verzekert Arne Slot. Volgens de trainer van Feyenoord is de situatie in de Johan Cruijff Arena van een paar weken eerder 'enorm uitvergroot'.

Voorafgaand aan de Klassieker in Amsterdam viel het op dat Kökçü en Tadic elkaar geen hand gaven bij de toss. Daar ontstonden de wildste verhalen over, maar volgens Slot is er niet zo veel aan de hand. "Dat tussen Tadic en Kökçü is enorm uitvergroot", begint de oefenmeester op de persconferentie. "Het was een stuk minder dan de buitenwereld deed vermoeden."

Slot legt de situatie vervolgens vanuit zijn perspectief uit. "Het duurde even voordat Dusan zover wa som aan te sluiten bij de toss. Toen was er een hoop onduidelijkheid over wat Orkun gekozen had. Toen liep het allemaal wat anders", aldus Slot, die stelt dat zo’n situatie woensdag niet zal plaatsvinden. "Orkun zal morgen – ook omdat we thuis spelen – als eerste de hand uitsteken naar Dusan. Ik zou daar totaal niets spannends van maken", besluit hij.