Flinke zak geld als oorzaak voor slechte koopzomer Ajax: 'Is soms het probleem'

Perez stelt dat de slechte koopzomer van Ajax door het hebben van geld komt
5 april 2023 om 18:10

Veel geld besteden hoeft nog niet te betekenen dat er een goede selectie staat, stelt Kenneth Perez over Ajax. De analist benadrukt dat je vooral ‘een goed plan’ moet hebben voordat je het geld gaat besteden.

Voorafgaand aan het seizoen werden de selecties van Feyenoord en Ajax naast de meetlat gelegd, en daarin werd veelvuldig geconcludeerd dat de Amsterdammers over een veel beter geheel beschikten. De harde realiteit is dat het verschil met de Rotterdammers momenteel acht punten bedraagt. "Je kan het ook zo zien met het vervangen van spelers: als je hele goede scouts en mensen hebt die spelers kopen, dan hoeft het geen nadeel te zijn", begint Perez bij VoetbalPraat op ESPN over het vervangen van de spelers.

"Ik snap wel dat je een soort kern wil houden, maar het kan dat je net wat betere spelers koopt, waardoor je net wat beter wordt", vervolgt de Deen, die denkt dat het vele geld de Amsterdammers heeft gedwongen tot het doen van vreemde aankopen. "Dat is soms juist het probleem. Ook in Engeland: dan doe je maar wat. Ik heb bijna liever een goed plan en heel veel minder geld. Wat Feyenoord daar mee gedaan heeft, is best bijzonder", besluit hij.