Opsteker Nederland in coëfficiëntenstrijd

Opsteker Nederland in coëfficiëntenstrijd met Portugal: Inter wint bij Benfica

11 april 2023 om 22:50

Het Internazionale van Denzel Dumfries heeft Nederland een goede dienst bewezen in de strijd met Portugal in de strijd om plek zes op de coëfficiëntenranglijst, die goed is voor twee directe Champions League-tickets in 2023/2024. De Italianen wisten in de kwartfinale van het miljardenbal met 0-2 te winnen bij Benfica

De eerste helft tussen Benfica en Inter leverde niet al te veel spektakel op. De Portugezen kregen vroeg in het duel een aantal mogelijkheden via Florentino en Rafa Silva, maar het leverde mede dankzij André Onana geen treffer op. Niet veel later liet ook Inter van zich horen. Francesco Acerbi haalde van grote afstand uit, maar zijn schot ging rakelings over. Daarna was Edin Dzeko een aantal keer dichtbij een kopbal, maar de boomlange spits kwam tot tweemaal toe nét te kort. Ook Lautaro was nog dichtbij een treffer, maar de twee ploegen gingen met 0-0 rusten.

In de tweede helft drukte Inter knap door en dat resulteerde in de openingstreffer van de Italianen. Barella is de man die Inter met het hoofd op voorsprong zette. Daarna ging Benfica nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een scrimmage voor de goal van de Italianen leverde wonderbaarlijk genoeg geen goal op. 

Benfica bleef de aanval zoeken, waardoor Inter een aantal keer in de counter gevaarlijk kon worden. De Portugezen kwamen amper tot grote kansen, terwijl Inter steeds gevaarlijker werd. Eerst was het Dumfries die de bal er niet in kreeg voor de Italianen, maar even later ging de bal op de stip na een voorzet van de rechtsback die de arm van Joao Mario toucheerde. Romelu Lukaku benutte die kans feilloos, waardoor het 0-2 werd. De Belg bepaalde daarmee tevens de eindstand. 

Door de nederlaag van Benfica verzuimt Portugal in te lopen op Nederland in de strijd om plek zes op de coëfficiëntenranglijst. Die plek lijkt Nederland bijna niet meer weg te kunnen geven.