Feyenoord deelt eerste tik uit aan AS Roma: Wieffer beslist heenduel

Feyenoord wint nipt van AS Roma
13 april 2023 om 20:39
Laatste update: 13 april 2023 om 20:42

Feyenoord heeft het heenduel met AS Roma met 1-0 gewonnen. De ploeg van trainer Arne Slot wist te overtuigen in de eerste wedstrijd van de kwartfinale van de Europa League en kan het volgende week in Stadio Olimpico afmaken.

Feyenoord begon met de inmiddels volledig herstelde Justin Bijlow aan de kwartfinale van het Europese toernooi. De Rotterdammers zorgden via Santiago Gimenez en Sebastian Szymański voor het eerste gevaar in de wedstrijd. Na de sterke openingsfase van Feyenoord kroop AS Roma voorzichtig uit zijn schulp. De Italianen kregen vijf minuten voor rust de uitgelezen kans op de 0-1. De bal ging op de stip na een handsbal van Mats Wieffer. Lorenzo Pellegrini faalde echter en schoot de makkelijk gegeven penalty tegen de paal.

Na rust schoot Feyenoord weer uit de startblokken. De ploeg van Slot ging hard op zoek naar de openingstreffer en die viel ook. Wieffer haalde van afstand uit en passeerde doelman Rui Patrício: 1-0. Vlak na de openingstreffer moest Tammy Abraham het veld verlaten met een pijnlijke schouderblessure. Roma kreeg kort daarna dé kans op de 1-1, maar Oussama Idrissi keerde de inzet van de lijn.

In het laatste half uur van de wedstrijd kwamen beide ploegen tot kansjes, maar werd er niet meer gescoord. En dus reist Feyenoord met een 1-0 voorsprong af naar Rome, waar volgende week de halve finale van de Europa League kan worden bereikt.