Tadic kan geen uitsluitsel geven over zijn toekomst: 'Voetbal is onvoorspelbaar'

Dusan Tadic, Ajax, titelrace, toekomst
22 april 2023 om 08:54
Laatste update: 22 april 2023 om 09:14

Dusan Tadic weet nog niet zeker of hij ook komend seizoen voor Ajax speelt. De Serviër heeft nog altijd het vuur om door te gaan, maar ook fysiek is hij niet meer de jongste.

Tadic en Ajax maakte de laatste jaren veel successen mee. Zowel nationaal als internationaal kreeg de aanvoerder van de Amsterdammers veel lof over zich heen, maar dit seizoen gaat het toch minder dan de vorige seizoenen. "Ik ben hier gekomen om bekers te winnen. We hebben echt een goed plan en een sterk Ajax nodig. Het project moet kloppen", vertelt Tadic tegenover de NOS die stelt dat hij aan het eind van het seizoen alles op een rijtje moet zetten. "Fysiek voel ik me heel goed. Dat is het belangrijkste. Ik zal altijd spelen om mijn team te helpen. En daarna zullen we zien wat er gaat gebeuren. Voetbal is onvoorspelbaar, je weet het nooit."

Na zijn prof carrière gaat de aanvaller aan de slag in de staf bij de Amsterdammers, maar dat is nu nog niet aan de orde. "Ik wil voetballen zolang mijn lichaam naar me luistert. En het lichaam luistert op dit moment heel goed naar me. Ik moet daarnaast hongerig blijven. Dat is ook een van de belangrijkste dingen. Als je dat niet meer hebt…"