6-1 nederlaag kost manager de kop: Tottenham ontslaat na Conte ook Stellini

Cristian Stellini, Antonio Conte, Tottenham Hotspur, Manager
24 april 2023 om 18:33
Laatste update: 24 april 2023 om 18:39

Tottenham Hotspur heeft Cristian Stellini ontslagen. De manager nam slechts enkele weken geleden het stokje over van Antonio Conte, maar mag nu zelf het veld ruimen.

Conte werd eind maart ontslagen nadat de resultaten tegen vielen en de Italiaan zich tegen de media negatief uitliet over de leiding van de club. Tottenham besloot dat assistent Stellini het seizoen zou mogen afmaken, maar komt nu toch terug op hun beslissing. De prestaties onder de Italiaan vallen tegen met als toppunt het verlies tegen Newcastle United afgelopen zondag. The Spurs verloren met maar liefst 6-1 nadat ze na twintig minuten al tegen een 5-0 achterstand aankeken.

Clubeigenaar Daniel Levy laat via een persstatement weten dat het verlies 'totaal onacceptabel' is. Volgens de eigenaar moet iedereen zich in de spiegel aankijken en zijn zowel de trainer, de spelers, de staf en hijzelf verantwoordelijk voor de tegenvallende sportieve resultaten. Tottenham meldt dat Ryan Mason vanaf vandaag de taak als manager op zich gaat nemen.