Is er voetbal vandaag?

VN TV-gids: Ajax uit naar RKC, heerlijke topduels in Engeland en Spanje

Vandaag om 07:00
Laatste update: om 07:00

Is er voetbal vandaag? Iets wat de échte liefhebbers zich elke dag afvragen. VoetbalNieuws.nl zet de leukste duels op een rijtje én informeert je waar deze te volgen zijn. Neem daarnaast hier vooral zelf een kijkje welke wedstrijden er afgewerkt worden voor vandaag.

RKC Waalwijk - Ajax

Ajax leeft vol zelfvertrouwen toe naar de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers wonnen doordeweeks in de Europa League met 4-0 van Besiktas, en hopen die goede lijn door te trekken in de Eredivisie. Dat is ook broodnodig, want Ajax haalde slechts zeven punten uit de tot dusver vier gespeelde competitiewedstrijden. RKC is de hekkensluiter, met zes nederlagen uit evenzoveel duels. Is de zwalkende ploeg van trainer Henk Fraser in staat om een stunt te realiseren, of gaat Ajax erop en over?

RKC Waalwijk - Ajax begint om 16.45 uur in het Mandemakers Stadion en wordt live uitgezonden op ESPN 2.

Manchester United - Tottenham Hotspur

Afgelopen woensdag beleefde het Manchester United van Erik ten Hag een zeer teleurstellende avond. In de Europa League werd er verrassend met 1-1 gelijkgespeeld tegen Ten Hags grote liefde: FC Twente. Tegelijkertijd wist tegenstander Tottenham met 3-0 te winnen van Qarabag. Zondagmiddag staan beide ploegen tegenover elkaar op Old Trafford. In dit duel zien we veel Nederlandse inbreng. Joshua Zirkzee en Matthijs de Ligt spelen bij United. Micky van de Ven is één van de dragende krachten bij de Spurs. Een heerlijk topduel in de Premier League, tussen twee ploegen die voorlopig nog beneden hun stand leven.

Manchester United - Tottenham Hotspur begint om 17.30 uur en is live te zien bij Viaplay.

Atlético Madrid - Real Madrid

Het voetbalweekend sluiten we af met de Madrileense derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid, in het Wanda Metropolitano. Real, de regerend kampioen van Spanje én de regerende Champions League-winnaar, staat op de tweede plaats en zag hoe koploper FC Barcelona een dag eerder met 4-2 verloor van Osasuna. De Koninklijke heeft de kans om het gat met de grote concurrent te verkleinen tot slechts één punt. Uiteraard wil Atlético dat ook, dat derde staat. Hoe brengt het sterrenensemble van Carlo Ancelotti het er vanaf? Gaan Kylian Mbappé, Jude Bellingham en Vinicius Júnior weer schitteren?

Atlético Madrid - Real Madrid begint om 21.00 uur en wordt live uitgezonden op Ziggo Sport.